Google Domains Blogger Yönlendirme

"Google Domains Blogger Yönlendirme"

4 min read


Google Domains Nedir?

 Google Domains 13 Ocak 2015 yılında Google tarafından alan adı satın alma platformu olarak kuruldu. Ülkemize 2 Aralık 2020 tarihinde satışa başladı.

Avantajları Nelerdir?

  1. Google Domains rakibi olduğu alan adı satan firmaların aksine whois gizleme özelliğini ücretsiz olarak sunması.
  2. E-posta takma adı olarak yönlendirme yapabilirsiniz. Örnek verecek olursak insanlara gözüken celo@r****s.com olarak gözükür ama orijinali spe******@gmail.com'dur.
  3. Diğer firmalardan rahatlıkla yönlendirme yapabilirsiniz.
  4. Bir diğer avantajı ise Google Search Console direk doğrulanmış olarak geliyor.

Google Domains Blogger Yönlendirme Nasıl Yapılır?

 Google Domains'den önce GoDaddy, İsimtescil ve Natro kullanmıştım fakat hiçbiri bu kadar yönlendirme konusunda basit gelmemişti. Her şeyi olabildiğince kısa ve net bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Şimdi başlayalım.


1. Adım




Alan adını satın aldıktan sonra Alanlarım sekmesine gelip satın aldığınız Domain'in hemen sağ tarafında yönete tıklayın.


2. Adım


Daha sonra Web sitesi yapılandırma seçeneklerinden Web site oluştur diyoruz ayrıca yanında yer alan Alanı yönlendir sekmesi ise hali hazırda farklı bir domain firmasında bulunan domaininizi yönlendirmenizi sağlar. Bizim burada yapmamız gereken sıfırdan yeni bir domain aldığımız için onun yönlendirmesini sağlamak o yüzdende Web sitesi oluştur seçeneğine tıklıyoruz.


3. Adım


Karşımıza böyle kutucuklar gelecek. Burada özellikle Blog(Blogger tarafından desteklenmektedir) sekmesini seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra Devam deyiniz.


4. Adım


  1.  Blogger ile başla 
  2.  Mevcut hesapta oturum aç.
1 seçenek henüz web site işlerine başlamamış veya yeni başlamış olan insanlar içindir. Buraya tıkladığınızda sizi yeni bir web site açma yerine yönlendiriyor.
2 seçenek ise hali hazırda kullandığınız ve yönlendirmek istediğiniz web sayfasına yönlendiriyor. 
Bizim burada yapacağımız 2 seçenek olacak o yüzden de Mevcut hesapta oturum aç butonuna tıklıyoruz.


5. Adım



Son olarak burada hangi blog adresinizi yönlendirmek istediğinizi soruyor. Burada dikkat etmeniz gereken şey Blog sekmesine tıkladığınızda web sitelerinizin adresleri yerine başlıkları yazıyor olması. Lütfen burada yaptığınız işlemi dikkatle yapın ki yanlış adrese yönlendirme yapmamış olursunuz. Alt alan kısmı boş bırakılıp Bloga bağla butonuna basın.

Final


İşlemlerimiz tamamlandı. Vaat edilen süre 24-48 saat arası ama genellikle 15 dakikada yönlenmiş oluyor. 

Bonus


Ek olarak sizlere keşfettiğim bir özellikten bahsetmek istiyorum. Alan adımızı yönlendirmesini sağladık daha sonra Google üzerinde paylaştığımız yayınların gözükmesini sağlamak için Google Search Console kayıt yaptırmamız gerekiyor. Eğer domaini buradan alırsanız otomatik olarak eklenmiş olduğunu görürsünüz.
1 yorum
Daha Yeni Kayıtlar
En Son Yayınlar