Renk Kodu Nasıl Bulunur?

"Hex Renk Kodu Bulma, HTML Renk Kodu Bulma"

1 min read

 



Renk Kodu Nedir?

Normal hayatta gördüğümüz renklerin internet ortamındaki kodlama türüdür. Bunlar genellikle # böyle başlar ve sayılarla devam eder.

Ne İşe Yarar?

Elektronik ortamda yapmış olduğunuz grafik tasarım, boyama, çizim vb. gibi alanlarda isteğinize göre renk seçmenizi sağlar.

Nasıl Öğrenirim?

Sizlere vereceğim 2 farklı yöntem var. Bunlardan birincisi bilgisayarınıza indirdiğiniz diğeri ise tarayıcıya eklenti olarak kurduğunuz şekildedir.

Color Finder

 

Kullanımı oldukça basit olan ve benim de yıllardır kullandığım bir uygulamadır ayrıca bilgisayar uygulaması olduğu için her yerde çalışıyor. Renk kodunu bulabilmek için sağ üst taraftaki siyah renk bulma çubuğunu tutarak bulmak istediğiniz rengin üstüne götürün ve bırakın uygulamaya geri döndüğünüzde kodunu görmüş olacaksınız.

İndir

ColorZilla

   

Yukarıdaki uygulamayı bilgisayarına indirmek istemeyen kişiler için bu uygulamayı çok güzel bir alternatif olarak görüyorum. Bunda nasıl kodu bulurum derseniz Pick Color From Page sekmesine tıklayarak aynı şekilde bulmak istediğiniz rengin üstüne bırakın ve kodu kopyalayın.

İndir
Yorum Gönder